خم‌کاری ورق

۲ بازديد


خم کاری ورق چیست؟

به فرایندی که در آن بر ورق فلزی نیرویی اعمال می‌شود و ورق در یک زاویه مشخص خم و در نهایت شکل دلخواه را می‌گیرد خم کاری ورق می‌گویند. در تعریف دیگر به تغییر فرم ظاهری فلزات هم خم کاری ورق گفته شود. نکته مهمی که در انواع روش های خم کاری ورق وجود دارد غیر کشسان بودن فرایند خمکاری است. در خم‌کاری حجم ورق ثابت می‌ماند و تنها شکل ظاهری ورق تغییر می‌کند. هنگام انجام انواع خم کاری ورق مهم است که فرد دارای مهارت و دقت بالا باشد. در انواع خم کاری ظرفیت خم کاری به میزان کربن آن‌ها بستگی دارد. فراموش نکنید ظرفیت خمکاری ورق با میزان کربن رابطه عکس دارد؛ اگر میزان کربن زیاد باشد قابلیت خم کاری کاهش می‌یابد و اگر درصد کربن بالا باشد در فرایند خم‌کاری احتمال شکنندگی زیاد است.

نکات مهم انواع خم کاری ورق

در روش های خم کاری ورق تغییر شکل ایجاد شده دائمی است. فراموش نکنید فرایند خم کاری نیاز به مهارت بالا و تخصص دارد. رعایت نکات زیر به بهتر پیش رفتن مراحل خم کاری کمک می‌کنند:

  • در صورت نیاز به ایجاد حفره باید بین محل ایجاد حفره و خم فاصله استاندارد رعایت شود تا قطر و شکل ثابت بماند.
  • در خمکاری انواع ورق برای اینکه ورق فولادی یا فلزی به شکل دلخواه در بیاید، در طراحی سنبه باید عرض سنبه از ورق موردنظر بیشتر باشد.
  • زاویه خمش و شعاع باید متناسب انتخاب شوند. زیاد بودن زاویه خمش و شعاع باعث برگشت‌پذیری ورق می‌شود.
  • در انواع روش های خم کاری ورق باید از ورق‌های فلزی مناسب با مقاومت و انعطاف‌پذیری کافی استفاده شود.
  • یکی از نکات مهم در انواع خم کاری ورق انتخاب ابزار درست و اصولی خم کاری است.

پارامترهای مهم در انواع خم کاری ورق

در فرایند خمکاری ۵ پارامتر مهم داریم که قبل از آشنایی با انواع روش خمکاری به بررسی این ۵ پارامتر می‌پردازیم. پارامترها عبارت‌اند از:

  • شعاع خم: در خم کاری شعاع خم در سه دسته خارجی، متوسط و داخلی قرار می‌گیرد. قالب استفاده شده و زاویه خمش توسط پارامتر شعاع خم مشخص می‌شود.
  • ضخامت مواد اولیه: در انواع خم کاری ورق باید به ضخامت مواد اولیه توجه شود. هر چقدر ضخامت بیشتری داشته باشد مواد اولیه، در فرایند خم‌کردن باید از نیروی بیشتری استفاده شود.
  • زاویه خم: باتوجه‌به ضخامت ورق و کاربرد آن پارامتر زاویه خم مشخص می‌شود.
  • طول لبه نسبت به منطقه خم: این پارامتر مشخص می‌کند که از چه روش و دستگاهی برای خمکاری استفاده شود. جهت تعیین میزان فشار وارده بر ورق فلزی برای خم کردن این پارامتر تعیین‌کننده است.
  • عرض ورق: عمق خم کردن قالب استفاده شونده و مکان و نقطه اصلی اعمال فشار بستگی به پارامتر عرض ورق دارند.

برش لیزر

۲ بازديد


کاربرد پانل های برش لیزری

دستگاه برش لیزر در زمینه شکل‌دهی فلزات و صنایع غیرفلزی انقلابی به پا کرده است. ادغام لیزر با CNC و هوشمندسازی آن موجب پیشرفت کمی و کیفی صنایع تولیدی شده است. برش لیزری فناوری است که از لیزر برای برش مواد مختلف استفاده می‌کند. برش لیزری در مقایسه با روش‌های دیگر دارای مزایایی همچون تغییرات کاربردی و برش بادقت و کیفیت بالا است. از طرف دیگر برش با لیزر سریع‌تر از روش‌های دیگر برش است. کاربردهای پانل های برش لیزری عبارت‌اند از: تقسیم‌کننده فضا، تامین امنیت و برای پوشش‌های پنجره؛ به‌عنوان‌مثال فرایند برش لیزر پانل ها برای دکوراسیون داخلی ساختمان شامل مجموعه‌ای از طرح‌ها و الگوهای مختلف است که در یک قطعه از ماده موردنظر برش داده می‌شود. دیگر کاربرد پانل برش لیزری برای تابلوهای اطلاع‌رسانی است. در ادامه مطلب از وب سایت دالفا ارائه دهنده انواع پروفیل های فلزی، پوشش های سقفی و فلاشینگ است به بررسی کاربرد پانل برش لیزری می‌پردازیم.

پانل های برش لیزری

یک طراح دکوراسیون داخلی می‌تواند به سلیقه خود الگوها و المان‌های موردعلاقه مشتری را با هم ترکیب کند و با افزودن نور پس‌زمینه، فضایی منحصربه‌فرد برای مشتریان خود ایجاد کند. به‌طورکلی پانل های برش لیزری را می‌توان در همه‌جا استفاده کرد و تنها محدود به استفاده داخلی نیستند. این پانل‌ها از موادی ساخته شده‌اند که در برابر تغییرات آب‌وهوایی مقاوم هستند؛ به‌عنوان‌مثال در ساختمان‌های تجاری، هتل‌ها، فرودگاه یا برای صفحه‌نمایش رومیزی برای بارها، رستوران‌ها و فروشگاه‌ها می‌توان از این پانل‌ها استفاده کرد.

برش لیزر پانل ها

پانل های برش لیزری تزیینی با قابلیت برش روی انواع متریال PVC، ام‌دی‌اف، آلومینیوم و فلز نمایی زیبا به محیط دکوراسیون می‌دهند. از این پانل‌ها برای سقف، پارتیشن، اتاق‌خواب، پذیرایی و بسیاری از اماکن تفریحی و تجاری می‌توان استفاده کرد. دو نوع برش لیزری وجود دارد. برش فلزی و غیرفلزی.

۱. پانل های برش لیزری؛ برش لیزر پانل فلزی

در حال حاضر کاربرد پانل های برش لیزری یکی از روش‌های محبوب برای برش متریال‌های مختلف و حکاکی است. پانل‌های فلزی شامل طرح‌ها و الگوهای مختلفی هستند که بر اساس طرح انتخابی روی فلز برش داده می‌شوند. یکی از کاربردهای برش لیزر برای دکوراسیون داخلی است که مجموعه‌ای از طرح‌ها و الگوهای مختلف روی متریال خاصی برش داده می‌شود. صفحات پانل می‌تواند از جنس آهن، آلومینیوم، استیل، مس یا فولاد کورتن باشد.

۲. برش لیزر پانل غیرفلزی

برش لیزری غیرفلزی قابلیت برش انواع متریال‌های چوب، پلاستیک و شیشه را دارد و در صنایع چوب، پزشکی و لباس استفاده می‌شود. برش لیزری غیرفلزی با سرعت، دقت و کیفیت بالا روی غیر فلزات برش ایجاد می‌کند. برش لیزری غیرفلزی روشی مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی است؛ زیرا فاقد ضایعات و دورریز است.

مزایای پانل های برش لیزری

استفاده از پانل های برش لیزری در تمامی صنایع مزایا و فواید خوبی دارد که عبارت‌اند از:

  • وزن کم و دوام بالا
  • قابل‌اجرابودن ایده‌های خلاقانه با برش لیزر پانل ها
  • عدم آسیب‌دیدگی پانل برش لیزری
  • استحکام و ظرافت بالای پانل‌های فلزی
  • استفاده از فلزات برای ساخت تابلوهای تزیینی

پانل‌های فلزی تزیینی دوام زیادی دارند؛ ولی تابلوهای ساخته شده از چوب بعد از مدتی پوسیده می‌شوند؛ به‌ویژه اگر در محیط خارجی و شرایط آب‌وهوایی نامناسب قرار گیرند.

استرچ متال

۲ بازديد


پانل فلزی اکسپندد متال؛ بازسازی نما با استرچ متال

بازسازی نما با استرچ متال از انواع نماهای دوپوسته محسوب می‌شود که به‌عنوان نمای رویی یا نمای دوم ساختمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. کاربردهای استرچ متال در انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی و خدماتی است. همچنین پانل‌ های فلزی اکسپندد متال در ضخامت‌ها، رنگ‌ها و جنس‌های مختلف قابل‌اجرا هستند و می‌توانند نمای منحصربه‌فردی را برای ساختمان شما به وجود آورند. در ادامه مطلب از دالفا طراح و مشاور تخصصی پوشش نمای آلومینیومی، بام با انواع سیستم های نوین از فلزات و پوشش سقف ایستادرز به بررسی کاربردها و نحوه اجرای نما با استرچ متال می پردازیم.

استرچ متال چیست؟

به پانل‌های فلزی که در زمان ساخت و تولید برش داده می‌شوند و بعد تحت نیروی کششی قرار می‌گیرند پانل‌های استرچ متال می‌گویند. بازسازی نما با استرچ متال دارای مزایای فراوانی نسبت به دیگر نماهای ساختمانی است که موجب شده برای بازسازی نمای ساختمان از استرچ متال استفاده شود. پانل‌ های فلزی اکسپندد متال با آلیاژها و مواد مختلفی مثل برنج، مس، آهن، آلومینیوم و استیل تولید می‌شوند. ضخامت این پانل‌ها از ۰.۲ تا ۶ میلی‌متر در اجرای نماها مورداستفاده قرار می‌گیرد. ابعاد پانل‌های استرچ متال به‌صورت سفارشی است و باتوجه‌به خواسته مشتری قابل برش هستند. شبکه‌های توری‌شکل تایل‌های استرچ متال از استحکام بالایی برخوردار هستند و در ابعاد و اندازه‌های مختلف با رنگ‌های متنوع در کارخانه تولید و برای نصب به محل ساختمان ارسال می‌شوند.

استرچ متال؛ بازسازی نمای ساختمان با استرچ متال

بازسازی نما با استرچ متال یکی از جدیدترین نماهای ساختمان است. این نما با استفاده از ورق‌های فلزی کششی استرچ متال ایجاد می‌شود و باتوجه‌به داشتن ظاهر مدرن و شیک از نماهای ساختمانی پرطرف‌دار در چندساله اخیر است. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله آموزشی انواع نمای فلزی در ساختمان سازی را مطالعه فرمایید.  جهت اجرای بازسازی نما با استرچ متال نیاز به هیچ‌گونه تغییر یا تخریب نمای قدیمی ساختمان نیست.

همچنین برای نصب پانل های فلزی اکسپندد متال بر روی نمای قبلی ساختمان نیاز به عملیات ساخت‌وساز و ملات کاری نیست و ورق‌های استرچ متال به‌راحتی روی نمای قدیمی قابل‌اجرا و نصب با جوش یا پیچ و پرچ هستند. نصب این نوع نماها سریع و کم‌هزینه است و به همین دلیل بازسازی نما با استرچ متال به‌خوبی و در زمان کوتاه می‌تواند نمای قدیمی و فرسوده ساختمان را به یک نمای مدرن و شیک تبدیل کند. همچنین بازسازی نما نسبت به تغییر کلی نمای ساختمان و نوسازی نما مقرون‌به‌صرفه‌تر و کم‌هزینه‌تر است.

آبرو گالوانیزه

۲ بازديد


ویژگی های پروفیل آبرو + انواع آن در ساختمان سازی

معمولا در مناطق بارانی و همچنین سقف‌های شیبدار جهت تخلیه دقیق آب برف و باران از پروفیل آبرو گالوانیزه استفاده می‌کنند. پروفیل آبرو، در اصطلاح عمومی همان ناودان، هدایت و انتقال آب باران را از روی سقف به سطح زمین بر عهده دارد. پروفیل آبرو یک مقطع فولادی با سطح مقطع یکنواخت U شکل است که در انواع مختلف باهدف انتقال آب از یک نقطه‌به‌نقطه دیگر تولید می‌شود. ویژگی های پروفیل آبرو خاصیت ضدزنگ بودن و مقاومت‌پذیری آن است.

کاربرد آبرو در ساختمان از جمع‌شدن آب روی سقف‌ها و احتمال ریزش آن به‌شدت جلوگیری می‌کند. ما در ادامه این مطلب از وب‌سایت دالفا به ویژگی‌های پروفیل آبرو و انواع پروفیل کاربردی آبرو اشاره خواهیم کرد.

ویژگی های پروفیل آبرو؛ پروفیل آبرو چیست؟

پروفیل نوعی مقطع توخالی و باز است. برای افزایش پایداری سازه این مقطع از آهن ساخته شده می‌شود. شکل‌های متفاوتی از پروفیل‌ها توسط کارخانه‌های مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شوند. این نوع پروفیل از دسته مقاطع فولادی از جنس آهن است. به‌منظور استحکام بخشیدن به فونداسیون سازه و مقاومت در برابر لرزش‌ها از پروفیل آبرو استفاده می‌شود. جهت تخلیه آب حاصل از باران یا برف از سقف‌ها و یا به‌منظور عبور آب و فاضلاب از سطح زمین از پروفیل آبرو استفاده می‌شود.

لازم به یادآوری است که پروفیل آبرو برای سقف‌های شیب‌دار یا شیروانی‌ها استفاده می‌شود و باعث می‌شود که آب‌ها روی این سطوح جمع نشوند و به سمت زمین راه پیدا کنند. برای انتقال درست آب به سمت زمین برای حفظ سازه در مقابل خطرات احتمالی از جمله رطوبت و فرسایش از پروفیل آبرو استفاده می‌کنند. پروفیل آبرو، به‌ دلیل اینکه با آب تماس مستقیم دارد، به‌آسانی قابلیت زنگ‌زدن و خوردگی دارد. به همین علت معمولاً آن را با فرایند گالوانیزاسیون یا ورق سیاهی که پوشش رنگ‌روغنی دارد، می‌سازند.

از مهم‌ترین ویژگی های پروفیل آبرو مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و فرسایش است. باتوجه‌به کاربرد آبرو در ساختمان این پروفیل به ضخامت زیادی نیاز ندارد. پروفیل‌های آبرو را برای اینکه وزن سنگینی به سقف و پایه‌های ساختمان وارد نکنند با ضخامت کم و وزن سبک می‌سازند.

آشنایی با ویژگی های پروفیل آبرو

پروفیل آبرو به‌عنوان یک عنصر کلیدی برای پوشش انواع سقف‌ها در ابعاد و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود. این پروفیل‌ها به دو صورت یک‌طرفه و دوطرفه ساخته می‌شوند که ویژگی‌ های پروفیل آبرو در هرکدام خاص و متفاوت است. پروفیل آبرو یک‌طرفه یعنی پروفیلی که فقط از یک طرف به پروفیل‌های دیگر وصل می‌شود. پروفیل‌ آبرو دوطرفه نیز پروفیلی است که در هر دو طرف لبه دارد و به دلیل این قابلیت پروفیل‌های دوطرفه از هر دو سمت به دیگر سازه‌های پروفیل وصل می‌شوند. این پروفیل‌ها از نظر اتصال، مسیردهی آب و سرعت انتقال آب با هم تفاوت‌هایی دارند.

پروفیل آبرو به بهبود عملکرد سیستم‌های هدایت آب کمک می‌کند. همچنین با کاهش نیاز به تعمیرات مجدد و جلوگیری از ایجاد مشکلات ناشی از تجمع آب، به صرفه‌جویی در هزینه‌های نگهداری ساختمان نیز منجر می‌شود؛ بنابراین کاربرد آبرو در ساختمان و استفاده صحیح از آن، نقش مهمی در حفظ سلامت و بقای ساختمان دارد. ویژگی های پروفیل آبرو به شرح زیر است:

  • وزن پروفیل آبرو: وزن این پروفیل‌ها بستگی به نوع یک‌طرفه یا دوطرفه بودن، ضخامت و طول آن‌ها دارد؛ اما به‌طورکلی وزن پروفیل آبرو معمولاً بیشتر از ۷۰ کیلوگرم است.
  • ارتفاع: باتوجه‌به ویژگی‌های خاص سازه و درخواست مشتریان این اندازه می‌تواند تغییر کند؛ اما ارتفاع پروفیل آبرو معمولاً ۱۶ سانتی‌متر است.
  • ضخامت پروفیل آبرو: ضخامت این پروفیل‌ها معمولاً بین ۲ تا ۳ میلی‌متر تغییر می‌کند. انتخاب ضخامت مناسب بستگی به نوع کاربرد آبرو در ساختمان و نیازهای پروژه دارد.
  • طول پروفیل آبرو: یکی دیگر از ویژگی های پروفیل آبرو طول است. استاندارد طول این پروفیل‌ها ۶ متر است؛ اما باتوجه‌به نیاز پروژه، امکان تولید در طول‌های مختلف نیز وجود دارد.

پوشش فلاشینگ

۲ بازديد


 عوامل مؤثر بر قیمت فلاشینگ عرشه فولادی

در تعیین قیمت فلاشینگ عرشه فولادی چند عامل مؤثر هستند که عبارت‌اند از:

۱. قیمت فولاد

قیمت فولاد اولین عامل اثرگذار بر قیمت فلاشینگ نوع عرشه فولادی است؛ زیرا فولاد ماده اصلی و اولیه برای تولید این نوع فلاشینگ فلزی است. باوجوداینکه ایران از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در جهان است؛ ولی چین به دلیل اینکه ۳۰ درصد از کل فولاد جهان را تولید می‌کند نقش مهمی در تعیین قیمت فولاد دارد. علاوه بر این هزینه‌های انرژی، تغییرات ارز و میزان عرضه و تقاضا نیز در تعیین قیمت فولاد مؤثر هستند.

۲. ابعاد و ضخامت ورق

از دیگر عوامل اثرگذار بر قیمت نهایی فلاشینگ عرشه فولادی ضخامت ورق و ابعاد آن است. علاوه بر ضخامت که در اندازه‌های ۷۵/. تا ۱.۲ میلی‌متر تولید می‌شود طول و عرشه ورقه‌های فلزی با یکدیگر متفاوت است. با افزایش ابعاد و ضخامت ورق وزن نهایی افزایش یافته و درنتیجه قیمت فلاشینگ عرشه فولادی نیز افزایش می‌یابد. مقاومت در برابر حریق، طول عمر و ایمنی بالا به دلیل استفاده از فولاد از مزایای فلاشینگ عرشه فولادی هستند.

۳. میزان کیفیت گالوانیزاسیون ورق فولادی

سومین عامل اثرگذار بر قیمت فلاشینگ عرشه فولادی میزان کیفیت گالوانیزاسیون ورق فولادی است. با افزایش ضخامت، پوشش‌دهی فلز روی ورق فولادی کیفیت گالوانیزاسیون نیز افزایش‌یافته و درنتیجه قیمت نهایی محصول نیز بیشتر می‌شود.  افزایش کیفیت گالوانیزاسیون موجب افزایش مقاومت در برابر خوردگی می‌شود که این نیز یکی دیگر از مزایای فلاشینگ عرشه فولادی است.

۴. سفارشی سازی

برخی تولیدکنندگان ورق فلاشینگ عرشه فولادی امکان تولید سفارشی این متریال را فراهم می‌کنند. به‌عنوان‌مثال تولید فلاشینگ عرشه فولادی با فرورفتگی و برجستگی‌های خاص یک نوع از سفارشی‌سازی است که توسط کارفرما انتخاب می‌شود. این عامل نیز نقش مستقیمی بر قیمت این نوع فلاشینگ دارد.

۵. نوع برند

برند سازنده عامل مهم دیگری در تعیین قیمت فلاشینگ عرشه فولادی است. دلیل تأثیر برند و تفاوت قیمت این است که برندهای مختلف از روش‌های تولید و استانداردهای اختصاصی استفاده می‌کنند.

۶. مدل ورقه

انواع ورق‌های فلاشینگ عرشه فولادی تولیدشده دارای سطح مقطع ذوزنقه‌ای هستند. البته برخی فاکتورها در این ورق‌ها مانند عمق، دهانه و… متفاوت از یکدیگر هستند. علاوه بر مدل، مشخصات آن‌ها نیز از دیگر عوامل اثرگذار بر قیمت فلاشینگ عرشه فولادی است که در هنگام خرید و سفارش باید آن‌ها را در نظر گرفت.

مزایای فلاشینگ عرشه فولادی

در مقایسه با انواع دیگر سقف‌های فلزی استفاده از ورقه فلاشینگ عرشه فولادی مزایای زیادی دارد و این سقف فلزی را می‌توان بهترین پوشش سقفی نامید. مهم‌ترین مزایای فلاشینگ عرشه فولادی عبارت‌اند از:

  • ایمنی بالا
  • وزن سبک
  • قابلیت بازیافت
  • طول عمر بالا
  • حذف قالب‌بندی
  • کاهش تعداد نیروی کار
  • عایق حرارت و صدا
  • حمل‌ونقل آسان
  • نصب و اجرای آسان و سریع
  • ظرافت و زیبایی ساختاری
  • مقاوم در برابر آتش‌سوزی
  • کاهش وزن سازه و بار مرده
  • امکان اجرا در شرایط آب‌وهوایی مختلف
  • امکان ساخت هم‌زمان چند سقف

همچنین مقرون‌به‌صرفه بودن قیمت فلاشینگ عرشه فولادی در برابر مزایای بی‌نظیر آن، این متریال را به یک انتخاب مناسب تبدیل می‌کند.

قیمت فلاشینگ عرشه فولادی؛ نصب فلاشینگ ساختمان

بر اساس محل اجرای انواع فلاشینگ نما نصب آن به دو صورت است که عبارت‌اند از:

  • اجرای زیرسازی: برای این بخش از نصب فلاشینگ یک زیرسازی فلزی اجرا شده و در فواصل بین ساختار ملات ریخته می‌شود. در پایان نیز با کمک ابزار جوشکاری فلاشینگ فلزی به زیرسازی جوش داده می‌شود.
  • جوش‌دادن به میل‌گرد: در این نوع اجرای ورق فلاشینگ با دریل در نقاط مشخصی سوراخ ایجاد می‌شود. سپس میلگرد در قسمت سوراخ شده قرار گرفته و آن را با چکش محکم می‌کنند به صورتی که دیوار و میل‌گرد کاملاً با یکدیگر درگیر شوند. در پایان نیز فلاشینگ در جای مشخص خود قرار گرفته و نقاط اتصال میل‌گرد و ورق جوش می‌خورد.

برای اجرای فلاشینگ عرشه فولادی برای دریچه‌ها و بازشوهای بیشتر از ۵۰ سانتی‌متر اگر فضای دریچه فاقد پروفیل و زیرسری باشد باید ابتدا با نبشی‌کشی فضای مناسبی برای نشیمن ورق ایجاد شود. سپس با کمک فلاشینگ و تسمه مهار دوربندی و بعد بتن‌ریزی شود. اجرای تخصصی و با مهارت بالا نیز بر قیمت فلاشینگ عرشه فولادی تأثیر می‌گذارد.

نمای پانچ متال

۲ بازديد


ورق پانچ متال چیست؟

نمای پانچ متال پوششی ظریف و کارآمد برای طراحی ساختمان‌ها ارائه می‌دهد که با استفاده از ورق پانچ زیپ پانل، استحکام و کیفیت را با طراحی منعطف ترکیب می‌کند. در حقیقت نمای پانچ متال با ایجاد یک پوشش سبک و بدون نیاز به تعمیر و نگهداری جایگزینی مبتکرانه برای سیستم‌های سنتی محسوب می‌شود. همچنین نورپردازی در پشت نمای پانچ در شب جلوه‌ای منحصربه‌فرد به پوشش سقف آلومینیومی ساختمان می‌بخشد.

به‌عبارت‌دیگر می‌توان گفت که ورق پانچ یا ورق مشبک به نمونه ورق‌های مسطح که سوراخ‌هایی در سطح خود دارد می‌گویند که ضخامت این ورق‌ها متغیر و از ۱ میلی‌متر به بالا تولید می‌شوند. این ورق‌های مشبک جهت غربال کردن و پوشاندن سطوح به کار گرفته می‌شوند که البته جنبه زیباسازی نیز خواهند داشت.

ویژگی ورق پانچی و مزایای استفاده از آن

مقرون‌به‌صرفه بودن قیمت ورق پانچ متال و قابلیت‌های مختلف آن باعث شده استفاده از آن با استقبال زیادی مواجه شود. عمده‌ترین دلایل فروش بالای ورق پانچ عبارت‌اند از:

  • تنوع در اشکال هندسی قابل سوراخ‌کاری بر روی ورق
  • آسان بودن روش نصب نما پانچ متال
  • وزن پایین در مقایسه با ورق‌های بدون سوراخ
  • صرفه اقتصادی قیمت ورق پانچی آهنی
  • همپوشانی ورق با سطوح مختلف
  • منعطف و قابل‌اجرا بودن در فضاهای مختلف
  • زیبایی در اجرا انواع طرح‌های مسکونی، اداری و صنعتی
  • امنیت و استحکام بالا

همان‌طور که اشاره کردیم ورق پانچ در جنس‌های مختلف با اشکال سوراخ‌کاری گوناگون تولید می‌شود که هریک کاربردها و سلیقه‌های مختلفی را پوشش می‌دهد؛ بنابراین پیش از خرید به کاربرد ورق پانچ متال توجه کنید و بر اساس استفاده‌ای که قرار است از آن بکنید آن را خریداری کنید.

انواع ورق پانچ متال

لازم است بدانید که قیمت ورق پانچ متال ۱ میل، ۲ میل و … بر اساس جنس، ابعاد چشمه و شکل حفره‌های آن در هر نوع متفاوت است. بدیهی است که افزایش وزن و قیمت ورق پانچ با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند. ورق مشبک از نظر جنس ورق و نیز اشکال کار شده بر روی آن می‌تواند با دیگر نمونه‌ها تفاوت داشته باشد؛÷÷÷÷ بنابراین دسته‌بندی مربوط به این ورق از نظر جنس ورق و نمونه سوراخ‌کاری متفاوت است. برای مثال ورق‌ها می‌توانند از نظر جنس به موارد زیر تقسیم شوند:

  • ورق سیاه
  • ورق گالوانیزه
  • ورق روغنی
  • ورق استیل (پرکاربردترین)

در واقع طرح‌های مختلف اجرا شده هنگام پانچ ورق سبب ایجاد تنوع در انواع ورق پانچ می‌شود که این موضوع باعث می‌شود کاربرد ورق پانچ متال متفاوت باشد. از دیگر انواع ورق پانچ می‌توان به ورق پانچ رنگی، ورق پانچ ریز، ورق پانچ سیاه و طرح‌دار اشاره نمود. یکی از پرفروش‌ترین انواع طرح‌های ورق پانچ، ورق پانچ ستاره‌ای است.

نمای فلزی

۲ بازديد


اجرای نمای پیشانی ساختمان | نمای فلزی پیشانی ساختمان

نمای فلزی پیشانی ساختمان در واقع یک حفاظ نواری است که در بالاترین قسمت ساختمان قرار می‌گیرد. اجرای نمای پیشانی ساختمان از ورود گردوغبار و آلودگی به داخل ساختمان جلوگیری کرده و زیبایی خاصی به سازه می‌بخشد. انواع پیشانی ساختمان در جنس‌ها و طرح‌های مختلف در بازار موجود هستند که هر کدام با ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارند، موجب ایجاد جلوه بصری زیبایی خواهند شد. در ادامه این مطلب از وب‌سایت دالفا با ما همراه باشید تا به بررسی اجرای نمای پیشانی ساختمان و انواع آن بپردازیم.

نمای فلزی پیشانی ساختمان

اجرای نمای پیشانی ساختمان یک اصطلاح است که پوشش‌کاران سقف‌های شیب‌دار جهت پوشش نوار بالایی ساختمان به کار می‌برند. در واقع این پوشش در نقطه‌ای نصب می‌شوند که همانند پیشانی انسان است و به همین دلیل این به این نام اطلاق می‌شود. به‌علاوه به پیشانی ساختمان نمای کنسول ساختمان نیز گفته می‌شود. به طور معمول اجرای نمای فلزی پیشانی ساختمان هم‌زمان با نصب سازه فلزی انجام می‌شود. به عبارت بهتر هنگامی که نصب نمای ساختمان به اتمام رسید، اجرای نمای پیشانی ساختمان هم انجام می‌شود.

اهمیت این موضوع نیز در این است که نصب نمای پیشانی نیاز به داربست دارد و در صورت وجود فاصله زمانی بین نصب نما و نصب پیشانی، باید هزینه اضافی برای نصب مجدد داربست پرداخت گردد. علت دیگر لزوم اجرای نمای پیشانی ساختمان بعد از اتمام نماکاری، ایجاد یکپارچگی و زیبایی بیشتر بین نما و پیشانی است.

به‌طورکلی نمای فلزی پیشانی ساختمان برای جلوگیری از ایجاد آسیب به نمای ساختمان و تخریب آن و همین‌طور جلوگیری از ریزش مستقیم برف‌وباران بر روی نما و درب و پنجره‌های ساختمان انجام می‌شود؛ زیرا رطوبت قادر است به‌مرورزمان موجب فرسایش نمای ساختمان و درب و پنجره‌ها شده و تابش مستقیم نور خورشید نیز رنگ‌ها را از بین خواهد برد.

اجرای نمای پیشانی ساختمان

دلیل اجرای نمای فلزی پیشانی ساختمان، بعد از اتمام اجرای نمای ساختمان این است که ابتدا باید اجرای نمای ساختمان کامل شده و به لبه بالایی ساختمان برسد. سپس مراحل نصب پیشانی انجام شود تا با ایجاد یکپارچگی زیبایی نمای ساختمان را افزایش دهد. به‌علاوه چون اجرای نمای پیشانی نیازمند اجرای داربست است، بهتر است که از داربست ایجاد شده برای نصب نما استفاده گردد و هزینه‌ها بدین‌طریق کاهش خواهد یافت. نقش پیشانی در سقف‌های شیب‌دار، اتصال قسمت بالایی ساختمان به قسمت زیرین سقف است.

درصورتی‌که متریال اجرای نمای پیشانی، فلزی باشد، می‌توان خم اصلی ورق را به سمت بیرون در نظر گرفت. در این صورت اصطلاحا به آن سینه‌کفتری اطلاق می‌شود. علاوه بر پیشانی ساختمان انواع سقف شیروانی فلزی، به دلیل وزن کم، حمل‌ونقل آسان، عمر مفید بالا و نصب راحت در صنعت ساختمان‌سازی جایگاه ویژه‌ای دارند و به جایگزین خوبی برای سقف‌های شیروانی دیگر به‌عنوان‌مثال سقف‌های شیروانی بتنی تبدیل شده‌اند.

انواع پیشانی ساختمان

علاوه بر نمای فلزی پیشانی ساختمان از مصالح دیگری نیز برای ساخت انواع پیشانی استفاده می‌شود که عبارت‌اند از:

 ۱. طرح سفال

ورق‌های طرح سفال برای اجرای نمای پیشانی در ساختمان سازی بسیار مناسب هستند؛ زیرا این ورق‌ها سبک بوده و مقاومت بالایی دارند. به‌علاوه به دلیل داشتن رنگ کوره‌ای مقاومت بالایی در برابر شرایط آب‌وهوایی، تابش نور خورشید و سایر عوامل محیطی دارند.

۲. انواع پیشانی ساختمان؛ بام تایل یا رایکا بام

بام تایل نوعی نمای فلزی پیشانی ساختمان است که شامل ورق‌هایی از جنس گالوالوم و آلو زینک است. این متریال زیبا با نام رایکا بام تولید و در بازار عرضه می‌شود. انواع ورق رایکا بام برای اجرای نمای پیشانی ساختمان عبارت‌اند از: سنگ‌ریزه‌ای، طرح مدرن و چرمی کلاسیک. رایکا سنگ‌ریزه‌ای به علت داشتن بافت نامنظم، برجسته و مات زیبایی خارق‌العاده‌ای داشته و در برابر نفوذ آب و ضربه مقاوم بوده و انعطاف‌پذیری بالایی از خود نشان می‌دهد.

رایکا طرح مدرن نیز با رنگ سوپر مات پلی‌اورتان تولید می‌شود. رایکا چرمی کلاسیک مانند دیگر متریال بام تایل نوعی نمای فلزی پیشانی ساختمان به شمار می‌آید با این تفاوت که در آن از رنگ پودری الکترواستاتیک براق استفاده می‌شود. به‌طورکلی رایکا بام به علت داشتن مقاومت بالا و وزن سبک برای اجرای نمای پیشانی مناسب است.

۳. ورق پرچین

ورق پرچین طرح سفال زیبایی ویژه‌ای دارد و به علت اینکه پیشانی ساختمان معمولا عرض زیادی داشته و در ارتفاع کم اجرا می‌شود، نمای آجری برای آن مناسب‌تر از سایر نماها خواهد بود. با اجرای نمای پیشانی در ساختمان به این شکل، نما یکپارچه بوده و خطوط بین مصالح مشخص نیست. ویژگی منحصربه‌فرد دیگر پرچین، سبک بودن فوق‌العاده آن نسبت به سفال طبیعی و دیگر مصالح است.

پوشش کلزیپ

۲ بازديد


اجزای تشکیل‌دهنده پوشش سقف و دیوار با کلزیپ

همان‌طور که گفتیم، کلزیپ مانند ساختار ساندویچ پانل از لایه‌های مختلفی ساخته شده است. اجزای تشکیل‌دهنده پوشش کلزیپ به شرح زیر است:

۱. لایه زیر

برای لایه زیرپوشش کلزیپ می‌توان بسته به نسبت فاصله پروفیل‌های زیرسازی پوشش سقف، از ورق به فرم ذوزنقه، سینوسی، ورق‌های گام کوتاه و یا ورق‌های گالوانیزه یا آلومینیوم دارای یک پوشش رنگ استفاده کرد.

۲. لایه بخاربند

اختلاف دما میان فضای داخلی و خارجی ساختمان می‌تواند باعث ایجاد تعریق در لایه‌های داخلی پوشش سقف و دیوار با کلزیپ شود. به‌منظور جلوگیری از ایجاد تعریق، لایه بخاربند یا نم‌گیر متشکل از یک‌لایه فویل آلومینیومی، یک‌لایه پلی‌استر و دولایه پلی‌اتیلن بر روی لایه زیر نصب می‌شود. این لایه عملکرد ضد بخار را در کلزیپ ارائه می‌دهد.

۳. فاصله انداز امگا

به‌منظور اتصال بهتر کلیپس و ورق لایه رو با لایه‌های زیرین، از پروفیل‌های گالوانیزه اسپیسر امگا استفاده می‌شود.

۴. ترمو کلیپس

همان‌طور که گفتیم، پوشش سقف و دیوار با کلزیپ عملکرد عایق حرارتی را نیز ارائه می‌دهد. پد عایق حرارتی یا اصطلاحاً ترمال به‌عنوان لایه جداگر مانع تبادل حرارتی بین لایه زیرورو می‌شود. بدین ترتیب، تا حد زیادی از هدررفتن انرژی جلوگیری می‌شود.

۵. پایه‌های نگهدارنده

پایه‌های نگهدارنده لایه روی کلزیپ کلیپس‌های آلومینیومی هستند که به نسبت ضخامت پد عایق حرارتی، در ارتفاع‌های مختلفی در دسترس هستند.

۶. عایق

عایق مصرفی در پوشش سقف و دیوار با کلزیپ پشم سنگ است که به دو صورت تخته‌ای و رولی در اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلف است. علاوه بر این، از پشم‌شیشه، پلی‌یورتان، پلی‌استایرن و… نیز به‌عنوان لایه عایق در پوشش کلزیپ استفاده می‌شوند.

۷. پروفیل کلزیپ

لایه روی پروفیل کلزیپ است که بر روی کلیپس‌های آلومینیومی قرار می‌گیرد و به‌وسیله دستگاه زیپر نصب می‌شود. جنس این لایه از آلومینیوم است و به‌عنوان لایه نهایی پوشش سقف و دیوار با کلزیپ استفاده می‌شود.

موارد استفاده از پوشش کلزیپ

ویژگی‌های منحصربه‌فرد پوشش کلزیپ و تنوع در اشکال، اندازه و رنگ این پوشش باعث شده است تا استفاده از آن را در مکان‌های مختلفی امکان‌پذیر کند. به دلیل ویژگی‌های عایق حرارتی و صوتی از کلزیپ به‌عنوان پوشش سقف و دیوار بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، سالن‌های ورزشی و… استفاده می‌شود. پوشش سقف و دیوار با کلزیپ به دلیل مقاومت در برابر حرارت، نشت آب و رطوبت در معماری سبز مورداستفاده قرار می‌گیرد. استفاده از پوشش زیپ پانل در سقف و دیوارها در محل‌هایی که شرایط آب‌وهوایی سختی دارند؛ مانند شهرهای پرباران می‌تواند گزینه خوبی باشد.

مقاله پیشنهادی:   تفاوت برش لیزر و حکاکی لیزری

استفاده از پوشش دیوارها با کلزیپ می‌تواند یک نمای مدرن و متفاوت به ساختمان ببخشد و علاوه بر زیبایی بصری، مقاومت و دوام بالایی را ایجاد کند. برای اطلاع از انواع نمای فلزی در ساختمان سازی کلیک کنید. هدف اصلی از تولید کلزیپ علاوه بر مزایای مذکور، ایجاد یک سبک ساختمان‌سازی مدرن و منعطف برای انواع معماری‌ها است. به‌طورکلی، تنوع و تطبیق‌پذیری پوشش سقف و دیوار با کلزیپ آن را به یک انتخاب عالی برای انواع ساختمان‌های تجاری، مسکونی، معماری، سازه‌ای و… تبدیل کرده است.

پوشش سقف و دیوار کلزیپ در سازه‌هایی با سطوح مختلف و طرح‌های معماری پیچیده و ماهرانه قابل‌اجرا است. استفاده از پوشش کلزیپ برای سقف ساختمان علاوه بر دوام طولانی و عدم نیاز به نگهداری و تعمیر یک جایگزین عالی برای مصالحی مانند ایزوگام است. از جمله مزایای سقف فلزی کلزیپ می‌توان به این نکته اشاره کرد که در این سقف از هیچ پیچ و بستی استفاده نمی‌شود. به همین دلیل در معرض عناصری که باعث سایش و خرابی می‌شوند مقاومت بالایی دارد.

قیمت پوشش کلزیپ

متریال مورداستفاده در پوشش سقف و دیوار با کلزیپ دارای تنوع بالایی است. کاربری پروژه، موقعیت مکانی، مشخصات فنی سازه، فرم پوشش سقف، توان مالی کارفرما و… از عوامل مهم در تعیین قیمت کلزیپ هستند. انتخاب ویژگی‌های متریال مصرفی از جمله نوع و ضخامت نوع و کیفیت رنگ ورق‌ها و… نقش مهمی در قیمت پوشش کلزیپ ایفا می‌کند. استفاده از سیستم‌های جانبی مانند برف‌گیر، هیتر، آبرو و… نیز می‌توانند در قیمت کلزیپ مؤثر باشند.

جمع‌بندی

پوشش سقف و دیوار با کلزیپ پوششی سبک و بسیار مقاوم است که به‌راحتی بر روی سقف و دیوارهای ساختمان نصب می‌شود. پوشش کلزیپ دارای خاصیت انعطاف‌پذیری بالایی است و برای پوشش طیف مختلفی از اشکال منحنی سقف و دیوارها مورداستفاده قرار می‌گیرد. استفاده از کلزیپ می‌تواند مزایای مختلفی را به همراه داشته باشد. از جمله مزایای سقف فلزی کلزیپ می‌توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت، غیر قابل‌اشتعال بودن، عدم نیاز به مراقبت و تعمیر و قابلیت استفاده مجدد اشاره کرد.

استفاده از پوشش کلزیپ می‌تواند علاوه بر مقاومت بالا در برابر زلزله، تغییرات آب‌وهوایی، جابه‌جایی آسان و… تا حد زیادی در انرژی و هزینه صرفه‌جویی کند. شرکت دالفا پیشرو در تولید انواع پوشش های سقفی مانند پوشش سقف ایستادرز، قلاشینگ و طراحی انواع نمای ساختمان تلاش می کند تا زیباترین و مناسب ترین نماهای ساختمانی مطابق با شرایط مختلف را به مشتریان عزیز عرضه کند. شما می توانید با مراجعه به صفحه تماس، با شرکت دالفا در ارتباط باشید.

سقف ایستادرز

۲ بازديد


قیمت سقف ایستادرز + نحوه اجرا و مزایای آن

پوشش سقف ایستادرز  از مقاوم‌ترین و انعطاف‌پذیرترین انواع سقف فلزی است و کاربرد بسیاری در معماری‌های مدرن دارد. این نوع پوشش به نام‌های مختلفی همچون زیپ پانل، پوشش کلزیپ، استندینگ سیم و…  شناخته می‌شود. طراحی زیبا و شیک این نوع سقف هم می‌تواند موجب افزایش زیبایی ساختمان شود و هم ارزش آن را افزایش می‌دهد. در این سیستم باتوجه‌به نوع سقف، پانل‌ها در راستای شیب سقف پهن شده و درزهای اتصال این پانل‌ها به یکدیگر وصل می‌شوند.

سقف ایستادرز یک پوشش مستحکم با توانایی حرکت تحت انبساط حرارتی است که نصب آن با سقف‌های سنتی کاملا متفاوت است. در ادامه به بررسی عوامل موثر بر قیمت سقف ایستادرز خواهیم پرداخت.

عوامل موثر بر قیمت سقف ایستادرز

تعیین قیمت سقف ایستادرز به عوامل مختلفی بستگی دارد. متریال مورداستفاده در پوشش سقف کلزیپ تنوع بالایی دارد. عوامل زیر در تعیین نوع متریال مورداستفاده دارای نقش هستند:

  • نوع کاربری پروژه
  • موقعیت مکانی
  • مشخصات فنی سازه
  • توان مالی کارفرما
  • فرم پوشش سقف
  • و…

تمام عواملی که در بالا ذکر شد، در انتخاب متریال موثر هستند. همچنین ویژگی‌های زیر در قیمت سقف ایستادرز و قیمت تمام شده پروژه نقش ایفا می‌کنند:

  • ضخامت و دانسیته عایق
  • نوع و ضخامت ورق انتخابی
  • نوع و کیفیت رنگ ورق‌ها
  • و…

مزایای سقف ایستادرز

فارغ از بحث قیمت سقف ایستادرز، خوب است که به بررسی مزایای سقف ایستادرز بپردازیم. برخی مزایای سقف ایستادرز عبارت‌اند از:

  • سقف ایستادرز قابلیت اجرا بر روی تمام انواع سقف با اشکال هندسی متفاوت اعم از محدب، مقعر، گنبدی، قوسی، کونیک و… را دارد و به‌صورت یکپارچه و بدون محدودیت طولی انجام می‌شود.
  • به دلیل عدم انجام هرگونه سوراخ‌کاری بر روی سقف، امکان نشتی آب به‌طور کامل برطرف می‌شود. نصب سیستم ایستادرز با کلیپس‌های مخصوص آلومینیومی به شکل مخفی در زیر ورق‌ها انجام می‌شود.
  • ورق ایستادرز از جنس آلومینیوم بوده و در مقابل خوردگی، تغییرات آب‌وهوایی، اشعه فرابنفش، فرسودگی و… مقاوم است. همچنین در مقایسه با دیگر فلزات، قابلیت شکل‌پذیری بالایی دارد.
  • برای جلوگیری از ریزش بهمن بر روی سقف، نصب برف‌گیر روی سیستم ایستادرز انجام می‌شود.
  • مناسب‌ترین و بهترین عایق حرارتی و صوتی برای سیستم ایستادرز پشم سنگ است.
  • یکی از مزایای سقف ایستادرز این است که می‌توان پنل‌های انرژی خورشیدی روی آن نصب کرد.
  • در صورتی که نیاز باشد پوشش عایق حرارت، صوت یا رطوبت باشد، این پوشش به‌صورت دو لایه انجام می‌شود؛ اما اگر نیازی به عایق شدن نباشد، به‌صورت تک لایه قابل اجرا است.
  • این نوع پوشش در رنگ‌های متنوع بسته به سلیقه مشتری قابل تهیه و تولید است.
  • کاربرد زیپ پانل یا سقف ایستادرز یک مزیت ویژه دارد. به دلیل قرارگیری درزها بالاتر از پوشش نهایی، در طولانی‌مدت هیچ‌گونه نشتی آب به درون ساختمان اتفاق نیفتد.
  • یکی از سیستم‌های جانبی قابل نصب سقف ایستادرز نیز سیستم ذوب برف است که مانع از ترکیدگی و پارگی آبروها و لوله‌ها در هنگام تجمع برف و یخ می‌شود و همچنین باعث می‌شود که سنگینی برف موجب ایجاد آسیب به تاسیسات نشود. معمولا از این سیستم در سالن‌های ورزشی، فرودگاه‌ها و سوله‌های صنعتی استفاده می‌شود.
  • قیمت سقف ایستادرز هر چقدر که باشد به دلیل مزایایی و ویژگی های خوب ارزش دارد. استفاده از سیستم ایستادرز با جنس ورق آلومینیوم می‌تواند بار مرده ساختمان را کاهش دهد.
  • سرعت اجرا نیز از یکی از مزایای سقف ایستادرز است که با کمک ماشین‌آلات به روز انجام می‌شود و به همین علت سرعت نصب بالایی دارد.
  • به دلیل قابل بازیافت بودن ورق آلومینیوم، اجرای این نوع سقف موجب کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و تولید گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

نحوه اجرای سقف ایستادرز

در کنار مبحث قیمت سقف ایستادرز یا سیستم استندینگ سیم، نحوه اجرای آن نیز مبحث مهمی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. مراحل اجرای سقف ایستادرز عبارت است از:

 ۱. اجرای ورق زیر

ورق زیر از جنس آلومینیوم بدون رنگ یا رنگی با ضخامت ۰.۷ تا ۱.۲ میلی‌متر است که به شکل ذوزنقه یا سینوسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین می‌توان از ورق گالوانیزه رنگی یا بدون رنگ با ضخامت ۰.۷ تا ۱ میلی‌متر بدین منظور استفاده کرد.

۲. اجرای نم‌گیر و بخاربند

این بخش از پنج لایه تشکیل می‌شود که شامل ۲ لایه پلی اتیلن، ۲ لایه پلی استر و یک لایه فویل آلومینیومی است.

۳. قیمت سقف ایستادرز؛ اجرای اسپیسر امگا

پوشش سقف اسپیر امگا می‌تواند به شکل آلومینیوم بدون رنگ با ضخامت ۴ میلی‌متر و یا گالوانیزه بدون رنگ به ضخامت ۱.۲۵ میلی‌متر تولید شده و به وسیله پیچ‌های سرمته خودکار و پرچ روی لایه اول و دوم اجرا شود.

۴. اجرای ترمال و کلیپ پانل

ترمال یا پد عایق حرارتی از تبادل حرارتی جلوگیری می‌کند و می‌تواند لایه‌های بالایی و پایینی را جدا کند. کلیپ پانل نیز به‌عنوان پایه نگهدارنده پروفیل‌های زیپ پانل مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

۵. عایق پشم سنگ

پشم سنگ رایج‌ترین عایق مورداستفاده در سیستم زیپ پانل است که به شکل تخته‌ای یا رولی با دانسیته‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد. از دیگر عایق‌های مورداستفاده در سیستم ایستادرز می‌توان به پلی اورتان، پلی استایرن، پشم شیشه و… اشاره کرد که  به شکل مختلط یا جداگانه استفاده می‌شوند. نوع عایق انتخابی یکی از عوامل موثر در تعیین قیمت سقف ایستادرز است.

۶. اجرای پروفیل ‌های زیپ پانل

مرحله آخر شامل اجرای پروفیل‌های زیپ پانل است که به دو شکل نرمال یا موازی و مخروطی یا کونیک تولید می‌شود. معمولا پروفیل‌های نرمال در عرض‌های ۴۰۰، ۴۲۵ و ۴۶۰ میلی‌متر و ارتفاع ۶۵ میلی‌متر تولید می‌شوند. پروفیل‌های مخروطی نیز حداقل  ۲۵۰ میلی‌متر و حداکثر ۴۵۰ میلی‌متر عرض دارند. طول ورق‌های زیپ پانل نیز از ۰.۵ متر تا بالاتر از ۱۵۰ متر به شکل یکپارچه است که در محل پروژه تولید می‌شود. جنس این ورق‌ها از گالوانیزه رنگی با ضخامت ۰.۵ تا ۰.۷ میلی‌متر یا آلومینیوم با ۰.۷ تا ۱.۲ میلی‌متر است.