آبرو گالوانیزه

۲ بازديد


ویژگی های پروفیل آبرو + انواع آن در ساختمان سازی

معمولا در مناطق بارانی و همچنین سقف‌های شیبدار جهت تخلیه دقیق آب برف و باران از پروفیل آبرو گالوانیزه استفاده می‌کنند. پروفیل آبرو، در اصطلاح عمومی همان ناودان، هدایت و انتقال آب باران را از روی سقف به سطح زمین بر عهده دارد. پروفیل آبرو یک مقطع فولادی با سطح مقطع یکنواخت U شکل است که در انواع مختلف باهدف انتقال آب از یک نقطه‌به‌نقطه دیگر تولید می‌شود. ویژگی های پروفیل آبرو خاصیت ضدزنگ بودن و مقاومت‌پذیری آن است.

کاربرد آبرو در ساختمان از جمع‌شدن آب روی سقف‌ها و احتمال ریزش آن به‌شدت جلوگیری می‌کند. ما در ادامه این مطلب از وب‌سایت دالفا به ویژگی‌های پروفیل آبرو و انواع پروفیل کاربردی آبرو اشاره خواهیم کرد.

ویژگی های پروفیل آبرو؛ پروفیل آبرو چیست؟

پروفیل نوعی مقطع توخالی و باز است. برای افزایش پایداری سازه این مقطع از آهن ساخته شده می‌شود. شکل‌های متفاوتی از پروفیل‌ها توسط کارخانه‌های مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شوند. این نوع پروفیل از دسته مقاطع فولادی از جنس آهن است. به‌منظور استحکام بخشیدن به فونداسیون سازه و مقاومت در برابر لرزش‌ها از پروفیل آبرو استفاده می‌شود. جهت تخلیه آب حاصل از باران یا برف از سقف‌ها و یا به‌منظور عبور آب و فاضلاب از سطح زمین از پروفیل آبرو استفاده می‌شود.

لازم به یادآوری است که پروفیل آبرو برای سقف‌های شیب‌دار یا شیروانی‌ها استفاده می‌شود و باعث می‌شود که آب‌ها روی این سطوح جمع نشوند و به سمت زمین راه پیدا کنند. برای انتقال درست آب به سمت زمین برای حفظ سازه در مقابل خطرات احتمالی از جمله رطوبت و فرسایش از پروفیل آبرو استفاده می‌کنند. پروفیل آبرو، به‌ دلیل اینکه با آب تماس مستقیم دارد، به‌آسانی قابلیت زنگ‌زدن و خوردگی دارد. به همین علت معمولاً آن را با فرایند گالوانیزاسیون یا ورق سیاهی که پوشش رنگ‌روغنی دارد، می‌سازند.

از مهم‌ترین ویژگی های پروفیل آبرو مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و فرسایش است. باتوجه‌به کاربرد آبرو در ساختمان این پروفیل به ضخامت زیادی نیاز ندارد. پروفیل‌های آبرو را برای اینکه وزن سنگینی به سقف و پایه‌های ساختمان وارد نکنند با ضخامت کم و وزن سبک می‌سازند.

آشنایی با ویژگی های پروفیل آبرو

پروفیل آبرو به‌عنوان یک عنصر کلیدی برای پوشش انواع سقف‌ها در ابعاد و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود. این پروفیل‌ها به دو صورت یک‌طرفه و دوطرفه ساخته می‌شوند که ویژگی‌ های پروفیل آبرو در هرکدام خاص و متفاوت است. پروفیل آبرو یک‌طرفه یعنی پروفیلی که فقط از یک طرف به پروفیل‌های دیگر وصل می‌شود. پروفیل‌ آبرو دوطرفه نیز پروفیلی است که در هر دو طرف لبه دارد و به دلیل این قابلیت پروفیل‌های دوطرفه از هر دو سمت به دیگر سازه‌های پروفیل وصل می‌شوند. این پروفیل‌ها از نظر اتصال، مسیردهی آب و سرعت انتقال آب با هم تفاوت‌هایی دارند.

پروفیل آبرو به بهبود عملکرد سیستم‌های هدایت آب کمک می‌کند. همچنین با کاهش نیاز به تعمیرات مجدد و جلوگیری از ایجاد مشکلات ناشی از تجمع آب، به صرفه‌جویی در هزینه‌های نگهداری ساختمان نیز منجر می‌شود؛ بنابراین کاربرد آبرو در ساختمان و استفاده صحیح از آن، نقش مهمی در حفظ سلامت و بقای ساختمان دارد. ویژگی های پروفیل آبرو به شرح زیر است:

  • وزن پروفیل آبرو: وزن این پروفیل‌ها بستگی به نوع یک‌طرفه یا دوطرفه بودن، ضخامت و طول آن‌ها دارد؛ اما به‌طورکلی وزن پروفیل آبرو معمولاً بیشتر از ۷۰ کیلوگرم است.
  • ارتفاع: باتوجه‌به ویژگی‌های خاص سازه و درخواست مشتریان این اندازه می‌تواند تغییر کند؛ اما ارتفاع پروفیل آبرو معمولاً ۱۶ سانتی‌متر است.
  • ضخامت پروفیل آبرو: ضخامت این پروفیل‌ها معمولاً بین ۲ تا ۳ میلی‌متر تغییر می‌کند. انتخاب ضخامت مناسب بستگی به نوع کاربرد آبرو در ساختمان و نیازهای پروژه دارد.
  • طول پروفیل آبرو: یکی دیگر از ویژگی های پروفیل آبرو طول است. استاندارد طول این پروفیل‌ها ۶ متر است؛ اما باتوجه‌به نیاز پروژه، امکان تولید در طول‌های مختلف نیز وجود دارد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.