ورق استرچ متال

۴ بازديد

انواع کاربرد ورق استرچ متال در معماری و ساختمان

یکی از مهم‌ترین دلایل تمایل به خرید ورق استرچ این است که اکسپندد متال با طرح‌های مشبک و منظم خود نه‌تنها یک عنصر زیبایی‌شناختی در معماری محسوب می‌شود؛ بلکه به دلیل ویژگی‌های فنی برجسته‌اش در بسیاری از جنبه‌های ساختمان‌سازی نیز کاربرد دارد. به‌عبارت‌دیگر این متریال متنوع که از فلزاتی همچون آلومینیوم، استیل و مس ساخته می‌شود، می‌تواند در اشکال و اندازه‌های مختلفی تولید شود تا با نیازهای معماری خاص هر پروژه مطابقت داشته باشد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین کاربردهای ورق استرچ متال اشاره شده است.

۱. نمای ساختمان

مهم‌ترین کاربرد ورق استرچ متال مربوط به استفاده از آن به‌عنوان نمای ساختمان است. در واقع تمایل به خرید ورق استرچ برای نمای ساختمان به این دلیل است که نمای استرچ متال باقابلیت عبور نور و هوا، فضای داخلی ساختمان را روشن و خنک نگه می‌دارد. همچنین ظاهری مدرن و جذاب نیز به بیرون ساختمان می‌بخشد. در واقع این نماها می‌توانند به‌صورت پانل‌های بزرگ یا تایل‌های کوچک‌تر طراحی شوند و به‌راحتی با دیگر متریال‌های ساختمانی همچون شیشه یا سنگ ترکیب شوند.

۲. حفاظ و پارتیشن

خرید ورق استرچ متال در زمینه حفاظ‌ها و پارتیشن‌ها به دلیل مقاومت بالا و زیبایی خاص این نوع ورق‌ها است. این متریال می‌تواند به‌عنوان حفاظ امنیتی در پنجره‌ها، بالکن‌ها و دیگر فضاهای باز استفاده شود. علاوه بر این، می‌تواند به‌عنوان پارتیشن‌های داخلی برای ایجاد فضاهای جداگانه در دفاتر کار یا منازل مورداستفاده قرار گیرد.

خرید ورق استرچ؛ سقف کاذب

۳. خرید ورق استرچ؛ سقف کاذب

علاوه بر موارد بیان شده دیگر کاربرد ورق استرچ متال مربوط به ساخت سقف‌های کاذب است. معمولاً سقف ‌کاذب استرچ متال با ایجاد سطوح مشبک و طرح‌های جذاب، به فضاهای داخلی عمق و شخصیت می‌بخشند. در واقع این سقف‌ها می‌توانند به‌صورت ماژولار طراحی شوند تا نصب و نگهداری آن‌ها آسان باشد و درعین‌حال دسترسی به تأسیسات بالای سقف را هم فراهم نمایند.

۴. مبلمان شهری

کاربرد ورق استرچ متال در ساخت مبلمان شهری مانند نیمکت‌ها، سطل‌های زباله و حتی المان‌های نورپردازی نیز بسیار مشهود است. به‌طورکلی این متریال به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی و تنوع طراحی امکان ایجاد فضاهای عمومی زیبا و کاربردی را فراهم می‌سازد و به همین دلیل تمایل به خرید ورق استرچ متال روزبه‌روز افزایش می‌یابد.

در نتیجه می‌توان گفت که اکسپندد متال به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود به یکی از متریال‌های موردتوجه در صنعت ساختمان‌سازی تبدیل شده است. در حقیقت این متریال با توانایی تطبیق با نیازهای مختلف طراحی و عملکردی نقش مهمی در ایجاد فضاهای معماری نوآورانه و پایدار ایفا می‌کند. از دیگر کاربردهای ورق استرچ متال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دکوراسیون
  • پارتیشن‌ها و دیوارهای داخلی
  • حصار دیوار محوطه
  • حصار دور تأسیسات
  • نرده و هندریل

آبرو گالوانیزه

۶ بازديد

کاربردهای آبرو گالوانیزه

همواره ابزار و تجهیزات مختلفی در صنعت ساخت‌وساز مورداستفاده قرار می‌گیرد که هریک از این تجهیزات کارایی و کاربرد مخصوص به خود را دارند. یکی از این تجهیزات انواع آبرو گالوانیزه است که در زیر کاربردهای آبرو گالوانیزه بیان شده است.

  • جهت استفاده در سقف شیروانی
  • جهت استفاده در سقف پارکینگ به‌منظور جلوگیری از نفوذ آب
  • برای استفاده در مراکز تولیدی مثل گلخانه، مرغداری، گاوداری
  • برای اتصال روی ساندویچ پانل‌های سقفی


جمع‌بندی

همان‌طور که در بالا اشاره شد انتقال آب برف‌وباران بر روی زمین و همچنین استفاده به‌عنوان سقف‌های شیب‌دار مناطق شمالی از جمله کاربردهای آبرو گالوانیزه است. در ساخت انواع آبرو گالوانیزه خاصیت ضدزنگ بودن برای این نوع پروفیل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل در ساخت آبرو گالوانیزه از ورق‌های رنگی و گالوانیزه استفاده می‌شود. پروفیل‌های لندنی و جعبه ای از جمله انواع آبروهای گالوانیزه هستند که کاربردهای متفاوتی دارند.

تعیین قیمت پروفیل آبرو به عوامل مختلفی از جمله ورق استفاده شده برای تهیه و تولید آن و… بستگی دارد. شرکت معتبر بین‌المللی دالفا با استفاده از دقیق‌ترین و به‌روزترین دستگاه‌ها اقدام به طراحی و تولید انواع مختلفی از پوشش‌های سقفی و نمای دوپوسته به همراه کلیه اکسسوری‌ها و فینشینگ‌های مربوطه در قالب پکیج‌های جامع ساختمانی نموده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تنوع و قیمت محصولات می‌توانید به وب‌سایت دالفا مراجعه نموده و با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

فلاشینگ فلزی

۳ بازديد

مزیت نصب فلاشینگ فلزی روی دیوار

مزیت‌های استفاده از فلاشینگ فلزی بر روی دیوار زیاد است. در ادامه برخی از آن‌ها را بیان خواهیم کرد.

  • افزایش جذابیت نمای دیوارها
  • فلاشینگ فلزی روی دیوار مانع از رسیدن رطوبت به ساختمان می‌شود و در پی آن جلوی خرابی‌ نمای داخلی و خارجی ساختمان را می‌گیرد.
  • درزهای به‌وجود آمده از اتصال دو دیوار به هم یا اتصال دیوار و سقف را می‌پوشاند.
  • نقاطی از ساختمان که مستعد رطوبت هستند، با فلاشینگ عایق می‌شوند و دیگر باکتری و قارچ‌های روی دیوار را مشاهده نخواهید کرد.
  • فلاشینگ مانع ورود نیروی باد به داخل ساختمان است.

 

نحوه اجرای فلاشینگ دیوار

نحوه اجرای فلاشینگ دیوار

شاید شماهم کنجکاو چگونگی اجرای فلاشینگ فلزی روی دیوار باشید. فلاشینگ در مقایسه با مصالح دیگر ساختمان مراحل پیچیده و سختی ندارد. در ادامه نحوه اجرای انواع فلاشینگ روی دیوار را بررسی می‌کنیم.

  • مرحله اول: در این مرحله باید زیر کاری به طور کامل انجام شود.
  • مرحله دوم: برای اجرای فلاشینگ باید با ایجاد مسیر مناسب، مسیر عبور آب را به سمت بیرون ساختمان تغییر دهیم. با انجام این کار رطوبتی روی دیوار باقی نخواهد ماند.
  • مرحله سوم: بعد از رسیدن به مرحله پایانی فلاشینگ، باید از ابزارهای مخصوصی برای پیچ و مهره کردن آن بر روی ورق گالوانیزه استفاده کنیم.

برای نصب و اجرای انواع فلاشینگ روی دیوار زمان زیادی صرف نمی‌شود. تنها باید انجام این کار را به افراد متخصص بسپارید و اندازه ابعاد ساخت را به صورت دقیق به کارشناسان گزارش دهید.

فلاشینگ

۵ بازديد

معرفی انواع فلاشینگ نما ساختمان

فلاشینگ جهت استفاده در ساختمان انواع مختلفی دارد که عبارت‌اند از:

۱. فلاشینگ مدل یو

یکی از انواع فلاشینگ آماده ساختمان، فلاشینگ مدل یو است. نام‌گذاری این نوع فلاشینگ به دلیل شکل آن به‌صورت حرف U و زاویه ۹۰ درجه است. در این مدل، لبه‌ها خمیدگی‌هایی دارد که باعث جلوگیری از مواج شدن نما و ایجاد ظاهری زیبا در ساختمان می‌شود. مقاومت و استحکام بالا و توانایی تولید در ابعاد و رنگ‌های مختلف از مزایای استفاده از فلاشینگ یو در ساختمان است.

۲. فلاشینگ مدل نبشی

مدل نبشی نوع دیگری از فلاشینگ گالوانیزه است که با لبه‌هایی خم شده به داخل یا خارج طراحی شده است. این تغییر شکل لبه‌ها، علاوه بر افزایش زیبایی نما، استحکام و مقاومت بیشتری را نیز به آن می‌بخشد. البته رنگ‌آمیزی فلاشینگ مدل نبشی نیز می‌تواند بر روی شکل نهایی آن تأثیر بگذارد. فلاشینگ نبشی به صورتی تولید می‌شود که در ابعاد و رنگ‌های متنوعی در دسترس است.

۳. فلاشینگ مدل سه پله

فلاشینگ ساختمان به‌صورت مدل سه پله نیز در دسترس است که از ویژگی‌های بارز آن می‌توان به لبه‌های خمیده آن اشاره کرد. باتوجه‌به این ویژگی، فلاشینگ مدل سه پله اغلب برای جلوگیری از پوسیدگی و خرابی ورق‌های ساختمانی استفاده می‌شود. طرح سه پله همچنین مانع ورود آب به ساختمان شما می‌شود و به همین دلیل نیز در ساختمان‌هایی که در مناطق با بارندگی شدید قرار دارند، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

نمای پانچ متال

۵ بازديد

هزینه اجرای نمای پانچ متال

برای تعیین قیمت نمای پانچ متال عوامل متعددی دخیل هستند. قیمت صفحات پانچ شده بر اساس طرح پانچ ورق به‌کار رفته و جنس آن تعیین می‌شود. مشخص است که هرچه زمان بیشتری برای تهیه و طرح ورق‌ها صرف شود هزینه اجرایی بیشتر خواهد شد. جنس ورق، نوع طرح، منحنی یا راست‌گوشه بودن در انتخاب برش، همگی بر انتخاب نوع برش و درنتیجه هزینه نهایی تأثیر می‌گذارند.

انواع برش برای اجرای نمای پانچ متال

برای برش ورقه‌های پانچ متال از دستگاه‌های CNC استفاده می‌شود. همان‌طور که روش نصب نما پانچ متال انواع مختلفی دارد، نوع برش نیز بر اساس جنس، طرح و ضخامت ورق متفاوت است. برش‌های CNC برای ورق‌های پانچ متال عبارت‌اند از:

  • برش توسط لیزر
  • برش توسط دستگاه‌های تیغه‌ای مخصوص
  • برش توسط واترجت
  • برش توسط دستگاه‌های پرس سنبه‌ای

عوامل مؤثر بر زیبایی اجرای نمای پانچ متال

روش نصب نما پانچ متال بر زیبایی بصری و همین‌طور افزایش بهره‌وری آن تأثیر زیادی دارد. طراحان و اجراکنندگان متخصص، با رعایت استانداردهای کیفی اجرایی بر زیبایی نما افزوده و آن را به اثری منحصربه‌فرد تبدیل می‌کنند. روش نصب نما پانچ متال بر زیبایی و کارایی آن بسیار مؤثر است. این عوامل عبارت‌اند از:

  • استفاده از ضخامت‌های مختلف ورق پانچ متال در نمای سازه
  • عدم استفاده از چند طرح مختلف
  • تمیزکردن و جلادادن سطح رویی ورق‌های فلزی
  • متناسب بودن طرح و جنس فلز استفاده شده با کاربری سازه

استرچ متال

۶ بازديد

مشخصات ورق استرچ متال

به‌طورکلی اجرای استرچ متال به عنوان نما برای ساختمان‌هایی که جذب صوت وارد بر سازه در آن‌ها بااهمیت است، مناسب است. نمای استرچ متال نمای مشبک و نیمه شفاف محسوب می‌شود و این ویژگی موجب ایجاد سطوحی با شفافیت بصری می‌شود. اصولاً نمای اکسپندد متال یا استرچ متال در نماهای دوپوسته که به‌صورت دیوار پرده‌ای یا کرتین وال اجرا می‌شود دارای کاربرد است و معمولاً بر روی نماهای شیشه‌ای به‌عنوان کنترل‌کننده نور خورشید کار می‌شود که در نقش محافظ نمای ساختمان نیز عمل می‌کند.

اجرای نما و سقف کاذب استرچ متال برای ساختمان‌های مختلف همچون شرکت‌های بزرگ، ترابری (فرودگاه‌ها، مترو، ایستگاه‌های اتوبوس و قطار و…) و ساختمان‌های عمومی مانند بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و محیط‌های آموزشی مناسب است. باتوجه‌به روش های نصب استرچ متال در ساختمان‌های مسکونی می‌توان از استرچ متال به صورت ترکیبی با سایر مصالح نما استفاده کرد. در ادامه به برخی از ویژگی‌های نمای استرچ متال اشاره شده است:

ضخامت استرچ متال

۱. ضخامت استرچ متال

به‌طورکلی این نوع متریال می‌تواند در ضخامت‌های گوناگون از ۱ میلی‌متر و بیشتر از آن تولید شود. ضخامت باید به نحوی انتخاب شود که ورق‌ها بعد از تولید دارای قوام و ایستایی خوبی باشند؛ به عنوان مثال برای اجرای استرچ متال در اندازه ۱*۱ مترمربع بهتر است حداقل از ورق آهنی ۲ میلی‌متر استفاده شود. همچنین در زمان انتخاب استرچ متال از نوع آلومینیومی بهتر است این متریال دارای ضخامت‌های کمی بیشتر نسبت به آهن باشد.

۲. چشمه استرچ متال

بد نیست بدانید که منظور از چشمه، حفره ایجاد شده در ورق‌ها است. این مقدار می‌تواند از ۲ تا ۱۵ سانتی‌متر بنا به موارد اجرای استرچ متال با اندازه‌های گوناگون تولید شود. توجه داشته باشید که عدد چشمه از آکس به آکس مرکز هر چشمه تا چشمه کناری در نظر گرفته می‌شود. به عبارت دیگر چشمه‌های کوچک‌تر از ۵ سانتی‌متر، چشمه ریز، بین ۵ تا ۷.۵ سانتی‌متر چشمه متوسط و بیشتر از این مقدار را چشمه بزرگ می‌نامیم.

۳. پایه (بال) استرچ متال

منظور از پایه در نمای استرچ متال فاصله دو حفره با یکدیگر است که می‌تواند از ۰.۵ تا ۲ سانتی‌متر باشد. این قسمت از استرچ متال به بال نیز معروف است که می‌تواند در اندازه ۵ میلی‌متر تا ۳۰ میلی‌متر تولید شود. معمولا بال‌های زیر ۱۵ میلی‌متر را بال باریک و بیشتر از آن را بال پهن می‌نامیم.

۴. رنگ پذیری نمای استرچ متال

باتوجه‌به روش های نصب استرچ متال این متریال در رنگ‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شود. در واقع این متریال از نظر رنگ‌پذیری مشکلی ندارد و می‌توان بعد از تولید و قبل یا بعد از نصب هر رنگی (دستی یا کوره‌ای الکترواستاتیک) را روی آن اجرا کرد.

۵. وزن استرچ متال

وزن پنل‌های تولید شده استرچ متال به عوامل مختلفی همچون جنس ورق، چشمه و بال و همچنین ضخامت ورق بستگی دارد. برای مثال می‌توان گفت وزن حدودی ورق استرچ متال تولید شده از جنس آهن و ضخامت ۲ میلی‌متر و با چشمه متوسط (مثلا چشمه ۶۰) و پایه متوسط (مثلا بال ۲۰ میل) حدودا ۱۰ تا ۱۱ کیلوگرم است.

ورق پانچ متال

۳ بازديد

ابعاد یا اندازه انواع ورق پانچ شده فلزی

لازم است بدانید که اندازه ورق پانچ متال بسیار گسترده است به‌طوری‌که شما می‌توانید این ورق‌ها را در عرض‌ها، طول‌ها و حتی ضخامت‌های مختلف خریداری کنید. بد نیست بدانید که یک ورق پانچ به‌صورت مستقیم از یک نمونه ورق معمولی ساخته می‌شود. در واقع ورق‌های پانچ گالوانیزه، استیل، روغنی و… با سوراخ‌کردن همان ورق‌های معمولی گالوانیزه، استیل، روغنی و… ساخته می‌شوند. بدیهی است که ابعاد استاندارد ورق پانچ با ابعاد استاندارد ورق‌های معمولی تقریباً یکسان باشد.

کاربرد ورق پانج متال

کاربرد ورق پانچ متال

ورق‌های فولادی پانچ شده به دلیل دوام و مقاومت بالای خود در شرایط محیطی چالش‌برانگیز عملکردی بی‌نظیر ارائه می‌کنند. به همین علت این نوع نماها در بسیاری از برنامه‌های کاربردی مورداستفاده قرار می‌گیرند. نمای پانچ متال با ارائه ظاهری جذاب و انعطاف‌پذیری بالا دارای کاربرد بسیار در پروژه‌های معماری مدرن است. به‌عبارت‌دیگر می‌توان گفت که این نما باتوجه‌به قابلیت‌های بی‌نظیر خود می‌تواند در کاربردهای مختلفی استفاده شود.

علاوه بر مقرون‌به‌صرفه بودن قیمت ورق پانچ متال یکی از مزایای برجسته نمای پانچ امکان رنگ‌آمیزی یا استفاده از روکش‌های مختلف برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی و طولانی‌تر شدن عمر مفید آن است. این تنوع در کاربرد ورق پانچ متال و قابلیت‌ ویژه برای نما آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای معماران و طراحان تبدیل کرده است که به دنبال ترکیب زیبایی، کارایی و دوام در پروژه‌های خود هستند. به‌طورکلی می‌توان گفت که نمای پانچ متال در ساختمان‌های مختلف و در شرایط آب‌وهوایی متنوع قابل‌اجرا است. رایج‌ترین کاربردهای این نوع ورق را می‌توان به‌صورت زیر بیان کرد:

  • ساخت صندلی، نرده و پلکان
  • ساخت انواع پارتیشن، سقف کاذب، سایبان و پوشش‌های بالایی آسانسور
  • طراحی ساختمان و موارد تزیینی مانند نورپردازی، نمای ساختمان، درب ورودی اماکن، متعادل‌کردن نور و سایه، افزایش جریان هوا در ساختمان
  • فراهم‌کردن حریم خصوصی با محدودکردن دید
  • تولید انواع نیمکت پارک، سطل زباله و دیواره‌های مربوط به ایستگاه اتوبوس
  • برنامه‌های کاربردی صدا، از جمله کنترل صدا در خارج و کاهش اکو در داخل خانه
  • تولید انواع تجهیزات صنایع غذایی، مانند ماشین‌های خشک‌کننده‌ حبوبات، سبزیجات و ماشین‌آلات مربوط به دانه‌بندی
  • ساخت انواع ماشین‌آلات و اتومبیل‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی
  • ساخت انواع سانتریفیوژ، فیلتر و خالص‌کننده‌های گاز
  • تهویه خودرو
  • تصفیه صنعتی

خم‌کاری ورق

۵ بازديد

روش های خم کاری ورق

باتوجه‌به ضخامت جنس ورق استفاده شده و طرح موردنظر روش های خم کاری انواع ورق های فلزی متفاوت است و روش‌های مختلف و دستگاه‌های کاربردی متفاوتی وجود دارد. باتوجه‌به این موارد خمکاری ورق به دو روش کلی انجام می‌شود که عبارت است از:

  • خم کاری با سرد کردن ورق
  • خم کاری با گرم کردن ورق

روش اعمال نیرو به ورق و نوع نیروی وارد شده تفاوت اصلی در انواع روش‌های خمکاری است. براین‌اساس روش‌ های خم کاری ورق عبارت‌اند از:

۱. انواع خم کاری ورق؛ خم کاری چرخشی

در خم کاری ورق به روش چرخشی دستگاه مجهز به دو تکیه‌گاه منحنی است که این دو تکیه‌گاه بر روی یک محور به یکدیگر متصل می‌شوند. ورق موردنظر در خم کاری چرخشی بر روی محور قرار می‌گیرد و نیروی فشار تحت پرس به شکلی وارد می‌شود که دونیم دایره به هر سمت چرخیده و زاویه تشکیل می‌دهند. ورق فلزی موردنظر که بر روی این دو نیم‌دایره قرار دارد تحت همان زاویه خم می‌شود. در روش خم کاری چرخشی رایج‌ترین نوع دستگاه دارای ۲ رول نیم‌دایره شکل است؛ اما در بازار دستگاه‌هایی هستند که از یک رول نیم‌دایره تشکیل شدند.

خمکاری چرخشی

۲. خم کاری فشاری

در بین روش های خم کاری ورق، روش خم کاری فشاری داریم. این نوع خم‌کاری برای لوله‌های فلزی کاربرد دارد. در خم کاری فشاری قالب ثابت است و محور لغزان به‌دور قالب در حال چرخش است که با این فرایند لوله به داخل قالب فشار داده می‌شود.

۳. رایج ترین روش خم کاری ورق؛ خم کاری پرسی

در میان انواع روش های خم کاری فلزات رایج ‌ترین روش خم کاری پرسی است. برای ایجاد خم‌های  U شکل با کمک دستگاه پرس به ورق تخت فلزی نیروی لازم اعمال می‌شود. باتوجه‌به نحوه قرارگیری قالب U شکل در پایین دستگاه و سمبه U شکل سنگین در بالای دستگاه، ورق فلزی صاف داخل قالب قرار می‌گیرد و نیرو از بالا توسط سمبه بر ورق اعمال می‌شود. در روش خم کاری پرسی از دستگاه کمپرسور جهت اعمال نیرو استفاده می‌شود که دستگاه کمپرسور انواع مختلفی مانند پنوماتیکی، هیدرولیکی و مکانیکی دارد. برای خم‌شدن قطعات کوچک فلزی از دستگاه پرس پنوماتیکی استفاده می‌شود. اگر نیاز به فشار کمتری باشد از دستگاه پرس مکانیکی کمک گرفته می‌شود.

۴. روش های خم کاری ورق؛ خم کاری به روش نورد شدن

برای ساخت مخروط و لوله از خم کاری به روش نورد شدن استفاده می‌شود. اینکه بتوان یک یا چند خم را به طور هم‌زمان انجام داد به تعداد رول‌ها و ظرفیت دستگاه بستگی دارد. در عملکرد ساده‌ترین نوع دستگاه به روش نورد شدن، یک غلتک در بالا و دو غلتک در پایین قرار گرفته است. ورق صاف فلزی بین رول‌ها قرار می‌گیرد و به‌صورت رفت و برگشتی آن قدر تحت خمش بین رول‌ها قرار می‌گیرد که به انحنا و شعاع مدنظر برسد.

۵. خم کاری گونیایی

در ایجاد شکل V در روش های خم کاری ورق از روش خم کاری گونیایی استفاده می‌شود. در این روش سه نوع خم‌شدن ضرب سکه‌ای، مماسی و با تماس کم را داریم که بستگی به نوع تماس قسمت اعمال بار دستگاه با ورق اولیه دارد.

علاوه بر روش‌های گفته شده از دستگاه‌های مختلفی برای خم‌کاری فلزات و فولاد در صنایع مختلف استفاده می‌شود. برای آشنایی بیشتر می‌توانید مقاله خم کاری؛ انواع دستگاه های خم کاری در صنعت را مطالعه کنید.