اجرای نمای پیشانی ساختمان | نمای فلزی پیشانی ساختمان
نمای فلزی پیشانی ساختمان در واقع یک حفاظ نواری است که در بالاترین قسمت ساختمان قرار میگیرد. اجرای نمای پیشانی ساختمان از ورود گردوغبار و آلودگی به داخل ساختمان جلوگیری کرده و زیبایی خاصی به سازه میبخشد. انواع پیشانی ساختمان در جنسها و طرحهای مختلف در بازار موجود هستند که هر کدام با ویژگیهای منحصربهفردی که دارند، موجب ایجاد جلوه بصری زیبایی خواهند شد. در ادامه این مطلب از وبسایت دالفا با ما همراه باشید تا به بررسی اجرای نمای پیشانی ساختمان و انواع آن بپردازیم.
نمای فلزی پیشانی ساختمان
اجرای نمای پیشانی ساختمان یک اصطلاح است که پوششکاران سقفهای شیبدار جهت پوشش نوار بالایی ساختمان به کار میبرند. در واقع این پوشش در نقطهای نصب میشوند که همانند پیشانی انسان است و به همین دلیل این به این نام اطلاق میشود. بهعلاوه به پیشانی ساختمان نمای کنسول ساختمان نیز گفته میشود. به طور معمول اجرای نمای فلزی پیشانی ساختمان همزمان با نصب سازه فلزی انجام میشود. به عبارت بهتر هنگامی که نصب نمای ساختمان به اتمام رسید، اجرای نمای پیشانی ساختمان هم انجام میشود.
اهمیت این موضوع نیز در این است که نصب نمای پیشانی نیاز به داربست دارد و در صورت وجود فاصله زمانی بین نصب نما و نصب پیشانی، باید هزینه اضافی برای نصب مجدد داربست پرداخت گردد. علت دیگر لزوم اجرای نمای پیشانی ساختمان بعد از اتمام نماکاری، ایجاد یکپارچگی و زیبایی بیشتر بین نما و پیشانی است.
بهطورکلی نمای فلزی پیشانی ساختمان برای جلوگیری از ایجاد آسیب به نمای ساختمان و تخریب آن و همینطور جلوگیری از ریزش مستقیم برفوباران بر روی نما و درب و پنجرههای ساختمان انجام میشود؛ زیرا رطوبت قادر است بهمرورزمان موجب فرسایش نمای ساختمان و درب و پنجرهها شده و تابش مستقیم نور خورشید نیز رنگها را از بین خواهد برد.
اجرای نمای پیشانی ساختمان
دلیل اجرای نمای فلزی پیشانی ساختمان، بعد از اتمام اجرای نمای ساختمان این است که ابتدا باید اجرای نمای ساختمان کامل شده و به لبه بالایی ساختمان برسد. سپس مراحل نصب پیشانی انجام شود تا با ایجاد یکپارچگی زیبایی نمای ساختمان را افزایش دهد. بهعلاوه چون اجرای نمای پیشانی نیازمند اجرای داربست است، بهتر است که از داربست ایجاد شده برای نصب نما استفاده گردد و هزینهها بدینطریق کاهش خواهد یافت. نقش پیشانی در سقفهای شیبدار، اتصال قسمت بالایی ساختمان به قسمت زیرین سقف است.
درصورتیکه متریال اجرای نمای پیشانی، فلزی باشد، میتوان خم اصلی ورق را به سمت بیرون در نظر گرفت. در این صورت اصطلاحا به آن سینهکفتری اطلاق میشود. علاوه بر پیشانی ساختمان انواع سقف شیروانی فلزی، به دلیل وزن کم، حملونقل آسان، عمر مفید بالا و نصب راحت در صنعت ساختمانسازی جایگاه ویژهای دارند و به جایگزین خوبی برای سقفهای شیروانی دیگر بهعنوانمثال سقفهای شیروانی بتنی تبدیل شدهاند.
انواع پیشانی ساختمان
علاوه بر نمای فلزی پیشانی ساختمان از مصالح دیگری نیز برای ساخت انواع پیشانی استفاده میشود که عبارتاند از:
۱. طرح سفال
ورقهای طرح سفال برای اجرای نمای پیشانی در ساختمان سازی بسیار مناسب هستند؛ زیرا این ورقها سبک بوده و مقاومت بالایی دارند. بهعلاوه به دلیل داشتن رنگ کورهای مقاومت بالایی در برابر شرایط آبوهوایی، تابش نور خورشید و سایر عوامل محیطی دارند.
۲. انواع پیشانی ساختمان؛ بام تایل یا رایکا بام
بام تایل نوعی نمای فلزی پیشانی ساختمان است که شامل ورقهایی از جنس گالوالوم و آلو زینک است. این متریال زیبا با نام رایکا بام تولید و در بازار عرضه میشود. انواع ورق رایکا بام برای اجرای نمای پیشانی ساختمان عبارتاند از: سنگریزهای، طرح مدرن و چرمی کلاسیک. رایکا سنگریزهای به علت داشتن بافت نامنظم، برجسته و مات زیبایی خارقالعادهای داشته و در برابر نفوذ آب و ضربه مقاوم بوده و انعطافپذیری بالایی از خود نشان میدهد.
رایکا طرح مدرن نیز با رنگ سوپر مات پلیاورتان تولید میشود. رایکا چرمی کلاسیک مانند دیگر متریال بام تایل نوعی نمای فلزی پیشانی ساختمان به شمار میآید با این تفاوت که در آن از رنگ پودری الکترواستاتیک براق استفاده میشود. بهطورکلی رایکا بام به علت داشتن مقاومت بالا و وزن سبک برای اجرای نمای پیشانی مناسب است.
۳. ورق پرچین
ورق پرچین طرح سفال زیبایی ویژهای دارد و به علت اینکه پیشانی ساختمان معمولا عرض زیادی داشته و در ارتفاع کم اجرا میشود، نمای آجری برای آن مناسبتر از سایر نماها خواهد بود. با اجرای نمای پیشانی در ساختمان به این شکل، نما یکپارچه بوده و خطوط بین مصالح مشخص نیست. ویژگی منحصربهفرد دیگر پرچین، سبک بودن فوقالعاده آن نسبت به سفال طبیعی و دیگر مصالح است.
- مریم میم
- ۰ ۰
- ۰ نظر